Palvelut

Akupunktiohoito

Akupunktio on perinteiseen kiinalaiseen lääketieteeseen pohjautuva hoitotekniikka, jossa kehon eri alueita, ns. akupisteitä, stimuloidaan hiuksenohuilla neuloilla. Akupunktio on kivutonta ja osaavan ammattilaisen käsissä turvallinen hoitomuoto. Akupunktio on reilut viisi tuhatta vuotta vanhaa kiinalainen hoitomenetelmä. Perinteisimmillään akupunktiossa on kyse ennaltaehkäisevästä hoidosta, joka sisältää neulottelun lisäksi ohjeita terveistä, tasapainoisista elämäntavoista.

Akupunktio on länsimaalaisessa lääketieteessä arvioitu käyttökelpoiseksi hoitomuodoksi mm. halvauskuntoutuksessa, päänsäryssä, tenniskyynärpääkivuissa, lihasten kiputilojen hoidossa, nivelkulumissa, alaselän kiputiloissa ja rannekanavan ahtaumassa. Lisäksi akupunktiolla voidaan helpottaa allergisen nuhan ja astman oireita. Allergioiden hoidossa riittää yleensä neljä hoitokertaa.

Kosmeettinen akupunktio (kasvoakupunktio)

Tehokas akupunktiohoito edellyttää huolellisen hoitokohteen valinnan ja neulottelun lisäksi luottamuksellista hoitosuhdetta hoidettavan ja hoitajan välillä. Akupunktion teho kestää tunneista vuosiin.

Kosmeettinen akupunktio on hoitomuoto, jonka avulla kasvojesi ihosta tulee nuorekkaampi. Kosmeettinen akupunktio vähentää ryppyjä, pehmentää syvempiä juonteita sekä tasoittaa ihon pintarakennetta ja väriä saaden sen hohtamaan. Se auttaa myös nostamaan ja kiinteyttämään kasvojen lihaksia.

Hoitoa kutsutaan usein akupunktiolla tehtäväksi kasvojenkohotukseksi tai nuorennushoidoksi sillä saatujen hyvien tulosten vuoksi.

Perinteinen kiinalainen guasha -hoito

Gua sha -hoito on perinteinen kiinalaisen lääketieteen hoitomenetelmä joka on yhtä vanha kuin akupunktio. Guasha kammalla käsitellään hoidossa kipukohtia ja voidaan saada nopeastikin apua monenlaisiin vaivoihin.

Perinteinen kiinalainen liekkikuppaus

Kiinassa kuppaus on ollut noin 3000 vuoden ajan yksi tärkeistä perinteisistä hoitomuodoista. Kuppaajat ovat siellä nykyään tavallisesti sairaaloissa tai klinikoilla työskenteleviä lääkäreitä. Kuppaamiseen voidaan käyttää onttoja bambupaloja, keramiikka-, lasi- tai -muovikuppeja. Kuppiin muodostetaan alipaine liekin avulla. Kupit kiinnitetään tietyille kehon pisteille (ns. akupunktiopisteet) siten, että alipaineen tuottama imuvaikutus aktivoi veren ja imunesteen virtausta.

Perinteisessä kiinalaisessa lääkinnässä kuppausta käytetään hoidettaessa hengitysteiden vaivoja kuten vilustuminen, keuhkokuume ja keuhkoputkentulehdus. Sillä hoidetaan myös selkä-, niska-, hartia- ja muita lihaskipuja. Vaivojen katsotaan johtuvan qi- eli energiavirran tukoksista kehossa. Kuppauksella pyritään akupisteiden kautta avaamaan tukokset meridiaaneissa.

Perinteinen kiinalainen Tuina-hierontaterapia

Perinteinen kiinalainen tuina-hierontaterapiassa pyritään palauttamaan kehon energiatasapaino, jolle ruumiin, sielun ja hengen terveys ja hyvinointi on perustettu. Tuina on hellävarainen akupistehieronta, jossa bioaktiivisiin pisteisiin vaikutetaan meridiaaneja pitkin silittelemällä (Tui) tai nipistämällä (Na). Hieronnaan littyy useita erilaisia liikkeitä – silitteleminen, taputtelu, painaaminen, rullaaminen. Tuina-hieronta rentouttaa, parantaa verenkiertoa ja poistaa toksiideja.

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen ortopedisen hieronta

Urheilija ja aktiivinen liikunnan harrastaja kuormittaa kehoaan äärimmilleen säännöllisen harjoittelun myötä. Toistuva ja kova fyysinen harjoittelu asettaa lihaksille ja nivelillä erikoisvaatimuksia ja riski liialliselle rasitukselle ja vammojen syntymiselle lisääntyy. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen ortopedisen hieronnalla on tärkeä rooli vammojen ennaltaehkäisyssä ja harjoittelusta palautumisen optimoimisessa.