Palvelut

Akupunktiohoito

Akupunktio on kiinalaiseen lääketieteeseen pohjautuva hoitotekniikka, jossa kehon eri alueita, ns. akupisteitä, stimuloidaan hiuksenohuilla neuloilla. Akupunktio on kivutonta ja osaavan ammattilaisen käsissä turvallinen hoitomuoto. Akupunktio on reilut viisi tuhatta vuotta vanhaa kiinalainen hoitomenetelmä. Perinteisimmillään akupunktiossa on kyse ennaltaehkäisevästä hoidosta, joka sisältää neulottelun lisäksi ohjeita terveistä, tasapainoisista elämäntavoista.

Akupunktio on länsimaalaisessa lääketieteessä arvioitu käyttökelpoiseksi hoitomuodoksi mm. halvauskuntoutuksessa, päänsäryssä, tenniskyynärpääkivuissa, lihasten kiputilojen hoidossa, nivelkulumissa, alaselän kiputiloissa ja rannekanavan ahtaumassa. Lisäksi akupunktiolla voidaan helpottaa allergisen nuhan ja astman oireita. Allergioiden hoidossa riittää yleensä neljä hoitokertaa.

Kosmeettinen akupunktio (kasvoakupunktio)

Tehokas akupunktiohoito edellyttää huolellisen hoitokohteen valinnan ja neulottelun lisäksi luottamuksellista hoitosuhdetta hoidettavan ja hoitajan välillä. Akupunktion teho kestää tunneista vuosiin.

Kosmeettinen akupunktio on hoitomuoto, jonka avulla kasvojesi ihosta tulee nuorekkaampi. Kosmeettinen akupunktio vähentää ryppyjä, pehmentää syvempiä juonteita sekä tasoittaa ihon pintarakennetta ja väriä saaden sen hohtamaan. Se auttaa myös nostamaan ja kiinteyttämään kasvojen lihaksia.

Hoitoa kutsutaan usein akupunktiolla tehtäväksi kasvojenkohotukseksi tai nuorennushoidoksi sillä saatujen hyvien tulosten vuoksi.

Kiinalaisen Tuina-hierontaterapia

Perinteisessä kiinalaisessa lääketieteessä polven nivelrikkoa on hoidettu muun muassa akupunktiolla, kiinalaisella Tuina-hierontaterapialla ja yrttilääkkeillä. Tuinahierontaterapia tehoaa polven nivelrikkoisen henkilön kipuoireiden lievittämisessä, fyysisen toimintakyvyn edistämisessä ja polven nivelliikkuvuuden kohentamisessa.

Perinteisen kiinalaisen lääketieteen ortopedisen hieronta

Urheilija ja aktiivinen liikunnan harrastaja kuormittaa kehoaan äärimmilleen säännöllisen harjoittelun myötä. Toistuva ja kova fyysinen harjoittelu asettaa lihaksille ja nivelillä erikoisvaatimuksia ja riski liialliselle rasitukselle ja vammojen syntymiselle lisääntyy. Perinteisen kiinalaisen lääketieteen ortopedisen hieronnalla on tärkeä rooli vammojen ennaltaehkäisyssä ja harjoittelusta palautumisen optimoimisessa.